Peter Hess Klankmassage

De Peter Hess Klankmassage
Peter Hess, pedagoog en ingenieur in de technische natuurwetenschap, houdt zich sinds 20 jaar bezig met de invloed van klanken op de mens. Vanuit zijn veelvoudige klankervaringen in Nepal en Tibet ontwikkelde hij zijn succesvolle klankmassage. Hij en zijn medewerkers werken met klankschalen, die uit 12 metalen speciaal voor deze behandelmethode op traditionele wijze in Nepal worden gemaakt.

De hoofdkenmerken van een klankmassage volgens de methode van Peter Hess ® zijn:

  • een zachte massage en harmonisatie van het lichaam door klanken
  • een diepe ontspanning, waardoor problemen, verkrampingen, spanningen en blokkades kunnen worden losgelaten
  • positieve beïnvloeding van het zelfbewustzijn, de creativiteit en scheppingskracht
  • versterking van het zelfgenezend vermogen en de toename van levensvreugde
  • holistisch werkend op lichaam, geest en ziel

Het verloop van een Peter Hess Klankmassage
Na een informatief intakegesprek worden boventoonrijke klankschalen op en om het lichaam van de cliënt geplaatst en zacht aangeslagen. Daarbij worden verschillende soorten klankschalen gebruikt die bij de afzonderlijke lichaamsgebieden passen. Het gehele lichaam komt op deze manier in een harmonische trilling en ontspant zich diep. Daardoor kan wat belast en niet meer nodig is worden losgelaten. De zelf-helende mechanismen van het lichaam worden geactiveerd en men komt weer bij zijn eigen weten en essentie.

Een afsluitend nagesprek geeft de cliënt de mogelijkheid, zijn/haar ervaringen tijdens de Klankmassage te delen. Zo kunnen ook aandachtspunten voor de volgende behandeling worden besproken en genoteerd. Voor het afbouwen van stress en het werken aan gezondheidsklachten, zijn in de regel meedere behandelingen wenselijk.

Kosten
Een klankmassage duurt ongeveer 1 uur en kost 50 euro.

Praxis für Peter Hess Klangmassage und Edelsteintherapie