Ohmpunctuur

Wat is Ohmpunctuur?                                                                                                 

De Ohmpunctuur behandeling volgens de methode van Peter Gouw is een evolutie op het gebied van resonantie- / reflexzone therapie. Het maakt gebruik van de aloude Chinese acupunctuurkennis door speciale stemvorken met diverse frequenties op de acupunctuurpunten te gebruiken. Daar waar trillingen algemeen blijven, gaat Ohmpunctuur verder. Het is een to-the-point methode, waarbij met behulp van eerder genoemde therapeutische stemvorken en Tibetaanse en kristallen klankschalen en gongs op een dieper celniveau maar ook in de aura veel bereikt kan worden. Blokkades worden opgespoord en vrijgekomen toxines afgevoerd. Oude emoties en patronen worden getransformeerd waardoor de aura en chakra’s kunnen ontladen. Dit schept ruimte voor regeneratie, een nieuw geboren worden, een opnieuw in de flow komen.

Bij de Basisbehandeling wordt met de Ohm therapeutische stemvorken gewerkt. Deze zijn gestemd in de Ohm (Om of Aoum) toonhoogte en bijbehorende boventonen. Deze toon ligt ergens in het rijke gebied tussen de C en de Cis en blijkt gunstig te werken bij vermindering van stress en het beter omgaan met pijn. De Ohm wordt berekend vanuit de elliptische omloopbaan van de aarde rond de zon door de vier seizoenen. Als we luisteren naar de Ohm-vibratie met de stemvorken, of als we ermee werken, dan stemmen we ons af op die kringloop en de ritmes van de aarde. Alleen al het luisteren naar twee Mid Ohm stemvorken werkt heel ontspannend en dit geeft een gevoel van evenwicht.
De resonanties van tibetaanse en kristallen schalen en de gong dienen ter ondersteuning om oude afgewerkte energieën af te voeren.

Peter Gouw is een pionier in de resonantietherapie. Hij is musicus, docent en werkzaam als creatief muziektherapeut bij Ohmpunctuur, voorheen Praktijk Positief en begeleidt en ondersteunt individuen en groepen bij het vinden van hun persoonlijke natuurlijke (klank)bestemming. In zijn praktijk leidt hij mensen op met zijn methode. Voor meer info en verdergaande behandelingen met Ohmpunctuur zie http://www.ohmpunctuur.nl

Een Basisbehandeling Ohmpunctuur duurt ca. 90 minuten en kost 75 euro.

Praxis für Peter Hess Klangmassage und Edelsteintherapie